torsdag 9 november 2017

Alla dessa högar

We need a better piling system.

Det är inte bara på fysiska bord (stolar, hyllor och erkänner jag, golv) som det är rörigt hemma hos mig. Vissa saker måste få ligga kvar framme — som räkningar, reklam för den där boken jag så gärna skulle vilja köpa (väntar bara på att en hitintills okänd arvtant ska kola vippen), pärmar som ska rensas ur, lådinnehåll som ska sorteras, stickningar som ska avslutas och...
Ordningen i min dator är inte heller den bästa, jag vet att jag sparat något, men kan ändå inte hitta det. Då gäller det att klura ut var det kan tänkas ha gömt sig, eller om det hör till det jag av misstag slängt eller om datorn tuggat det i sig. Jag har upptäckt att det senare faktiskt händer, kanske har jag för mycket i apparaten, för ibland finns det jag sparat där, men jag upptäcker att allt innehåll på sidan försvunnit — det kommer bara upp en sida utan innehåll när jag ska använda texten.

Nåväl, det var ju inte om det försvunna jag skulle tala, utan om det upphittade. Jag hade inte mycket mer än skrivit om gåstolen på en målning, vars upphovsman jag inte hade namnet på — så hittade jag det, och slarvade bort det en gång till. Så det är bäst jag lägger ut det innan det kommer bort för gott!

The Treat
Giovanni Sandrucci 

Han hette alltså Giovanni Sandrucci (1829-1897), och allt jag vet om honom är att han var italienare.


2 kommentarer:

  1. Se där, du hittade den! Återigen ett bevis för att pile-systemet är överlägset file-systemet! Och jag drar mig till minnes ett inlägg som du kommenterade för sisådär en fem år sedan!
    http://www.karinenglund.com/2012/02/tank-innanfor-boxen/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Karin,
      Att peta in något i bloggen är också rätt bra - för det mesta går det att hitta via sökrutan. Annars är jag en varm anhängare av pajlsystemet!
      Oj, har vi känt varandra i över fem år‽ Tia ho går..
      Margaretha

      Radera