måndag 16 oktober 2017

Har vi det för bra?

The Food Queue, 
Joseph Edward Southall 

undrar jag i dag på världsmatdagen. För trots att det finns en hel del information på nätet om den här dagen, så finns det ingen aktuell information på svenska.
Dagen har funnits sedan 1979, och tanken är att den ska bidraga till att göra människor medvetna om fattigdom och matbrist och de bakomliggande orsakerna. Det låter futtigt med en dag om året — i synnerhet om den inte ens observeras — men förhoppningsvis ska dagens aktiviteter inspirera till ett långsiktigt handlande.
Varje år ger man dagen ett nytt tema, i år är det "Change the future of migration. Invest in food security and rural development."

2 kommentarer:

  1. Jag läser och följer med en blogg som heter https://dumpstringslyx.com/.
    Något är helt fel i vår del av världen när det slängs sådana mängder livsmedel och annat som det görs. Vi har det nog för bra.
    Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Karin,
      Tack för bloggtipset. Här i byn har nog affärerna sina containrar i källaren, så det är inget alternativ för min del. Tvivlar förresten på att jag kan kom i - och i synnerhet ur - en container, nu för tiden.
      Nog är det något som är väldigt mycket fel, när så mycket mat slängs - och det trots om att man pratat så mycket om det i många år!
      Margaretha

      Radera