tisdag 28 juli 2009

Magiska kvällar


båda bilderna från Wikipedia
+
är det nu när kattugglorna har flygövningar kring huset, när de inte sitter i träden och "gnisslar". De glider fram helt ljudlöst – ibland så nära att man hoppar till när man upptäcker dem.



Tre sådana här ugglepaket satt en natt för några år se'n på verandataket under mitt sovrum. När jag tittade ut genom fönstret tittade de tillbaka med stora ögon, och rörde sina huvuden i cirklar. Efter en stund gav de sig av, men den minsta satt kvar längst och var uppenbarligen så fascinerad av den konstiga varelsen i fönstret, att när den väl lyfte höll på att flyga in i husväggen.

2 kommentarer:

  1. Oemotståndliga ugglepaket! Undras varför de har blivit så omvärvda av folktro? Kanske just på grund av sin ljudlöshet och sina plötsliga uppdykningar. Klävitt?

    SvaraRadera
  2. Det kan faktiskt vara lite kusligt när en stor fågel glider förbi helt ljudlöst. Och hoandet mörka ruskiga höstkvällar inbjuder ju till skrönor. Och visst kan det förefalla grymt när de slår ned på ett byte - fast att göra det är de knappast ensamma om - vi människor är ju ännu bättre (värre) på det!
    Margaretha

    SvaraRadera