fredag 31 juli 2009

Följ med på en tur i parken

Det är möjligt att det inte finns något dåligt väder. Men ska man bese Rottneros park så är uppehållsväder att föredra' – och uppehållsväder var det i onsdags så våra gäster och vi kunde strosa bland blommor och skulpturer i tre timmar.
Lite dåligt med skyltningen av växter var det – ibland kunde vi gissa oss till vad vi såg, men en del växter, och även skulpturer, fick vi nöja oss med att njuta av opresenterade.






Självkritik
heter den här skulpturen av
Carl Eldh




Venus med aeblet
av


Även i blommornas värld
förekommer siamesiska tvillingar.




Sju år
av

6 kommentarer:

  1. Hej em!
    Så trevligt att få komma till Rottneros en liten tur. Det var några år sedan sist. Vi tillbringade några dagar i Sunne-trakten och besökte Berättarladan och de föreställningar som förekom där. Och så njöt vi av den värmländska naturen och kulturen.
    Många hälsningar

    SvaraRadera
  2. Maggan,
    Ja, det finns mycket vackert och intressant att se här.
    Vi har inte varit på Rottneros på många år, så vi sa' att vi måste tillbaka snart - och nästa år köper vi säsongskort till parken.
    Skrik till nästa gång du är i närheten!
    Margaretha

    SvaraRadera
  3. Rottneros tillhör mina barndomsminnen. Vi tillbringade våra somrar tvärs över sjön, och att besöka Rottneros hörde liksom till. Var där för några år sedan och lyckades få biljetter till Gösta Berlings saga med Västanå teater. Hade velat vara med och spela...

    SvaraRadera
  4. Ninna,
    Sommarlov i Fryksdalen är något att bära med sig hela livet! Så leende och vackert där - och väldigt annorlunda mot Klarälvdalen.
    Margaretha

    SvaraRadera
  5. Jag med! (Jag och Ninna är systrar, men det har du väl redan förstått, Margaretha?) Fast nu var det länge sedan med Rottneros. Skulle just säga det när jag såg dina första bilder. Det här måste vara Rottneros!

    Tack för bilderna! Jag vill dit igen!

    SvaraRadera
  6. Jo, jag har insett att ni är "systron".
    Så varför inte ta' en tur till Rottneros och Lerinmuseet (så får du bruksmiljö på köpet)?
    Margaretha

    SvaraRadera