torsdag 4 juni 2009

Molokna syréner och himmelska dofter


I morse blåste det så att det var det näst intill omöjligt att fotografera annat än hus och välväxta träd om man ville ha skärpa i bilderna – och det vill jag för det mesta. Men nu när vinden lagt sig och regnet upphört tog jag en kvällstur i trädgården.


Trädpionens första blomma håller på att slå ut, och eftersom det är fullt med knoppar i olika stadier av utveckling så hoppas jag på en lång period med blommor på den.

Den bubbelgumskära azalean är även den översållad med blommor – kanske inte mina favoriter men spektakulärt tillsammans med caraganan.



Kanske blir det en midsommarkrans av olvon – om de inte redan har blommat över tills dess.
Älvornas handfat?

3 kommentarer:

  1. Vackert! Så fantastiska foton av olika blommor och växter. Den där med "älvornas handfat" är en favorit. Så sa vi även uppe i Jämtland när jag var ett barn

    Själv har jag tjuvat en syrenkvist idag - ute på gården. Jag bara "måste" ha en kvist på köksbordet, nu innan de helt blommat ut.

    SvaraRadera
  2. Top of the world!
    Underbara bilder, jag har lärt mig att du ofta har kompletterande bilder på te-bloggen och tittar alltid på båda. Så det här gäller även den.
    Har haft ett par dagar ledigt, sovit ikapp och försökt komma ikapp på dina bloggar. Spännande läsning om Anne, ska återvända dit senare. Så har jag surfat runt bland andra bloggar och försökt lära mig lite om netiketten. Jag gör nog inte som man ska eftersom jag inte lämnar en kommentar om jag inte har något att säga. Det finns förfärligt mycket pladder där ute! Har jag sagt något fult nu?
    love and hugs,
    Q

    SvaraRadera
  3. Inkan,
    Kylan har i alla fall det goda med sig att syréner och allt annat vackert håller sig längre än om det vore högsommarvärme.
    Ha en skön försommar!

    Q,
    Ja, du sa' nog något mycket phult! Jag är lika phul jag, men jag säger det inte! Jag har kommit dithän att jag läser några få utvalda bloggar - kommentarerna får man ta' eller hoppa över - bloggosfären skiljer sig ju inte från livet i övrigt, man umgås med de vänner man gillar - resten av befolkningen försöker man vara hövlig mot. Men man måste ju inte umgås med dem!
    Kul att du är hemma och utvilad!

    Margaretha

    SvaraRadera