lördag 23 maj 2009

Maskrosor och älvglitter

0
Klipper upp ett ostpaket – sex och en halv mil till närmaste butik med ost i lös vikt, så här är det paketerat som gäller – hela osten var möglig trots att bäst före datumet talar om att den ska vara bra i en vecka till. Visst kan man leva gott utan ost men eftersom det är en solig dag ta'r jag det elektriska fordonet och susar iväg (susar i 15 km/timmen) till byn.
Skönt att vara stammis så'na här gånger – inget kvitto men inget dividerande, bara att lämna osten och ta' en ny.

0
Fån min "moppe" ser jag saker jag aldrig hinner se från bilen – och det är lätt att stanna om jag vill fotografera – så jag passar på att svänga förbi ett fält med maskrosor som jag tänkt fotografera i flera år, utan att det blivit av. Det är en väg som jag sällan åker och jag hinner titta på byggnader som jag knappast lagt märke till tidigare.



0
Och nu har jag landat på kökstrappen, älven glittrar, solen värmer och en humla nynnar i mitt högra öra.
Kanske, men bara kanske, återkommer jag för att berätta om min träff med Gutenberg i morse.

2 kommentarer:

  1. Ha, jag kan se hur du susar fram med Snoopy hjälm och goggles och halsduken fladdrande i vinden! Roligt att se bilder från byn. Tack!
    Take care!
    Love, Q
    som är hemma igen efter att ha varit hemma

    SvaraRadera
  2. Välkommen hem Q! Ja det är kluvet det där med flera hem - man är alltid hemma men längtar ändå till det hem där man inte är.
    Får väl leta fram min gamla Snoopy luva som jag faktiskt har någon stans - en gammal motorcykel luva i skinn. Faktum är att det kan vara förvånansvärt kyligt när man har motvind, även om det inte går så fort. Jag blir omcyklad av killar som är ute och tränar!
    love,
    M

    SvaraRadera