torsdag 5 mars 2009

Inaktuell, bristfällig och ofullkomlig

Country Dress, 1912
0
Det dimper ner ännu en katalog från Klingel i brev-lådan. För en halv evighet se'n köpte jag något från dem och se'n dess envisas de med att skicka sina kataloger till mig. De har sällan, för att inte säga aldrig, något jag tycker om så de går för det mesta direkt till soporna.Men i dag bläddrade jag igenom den och får lära mig att jag aldrig kommer att bli varken komplett eller perfekt
.
0
0
Jag som ger så mycket som flyger och far i modet ägnar väl aldrig accessoarerna till mina paltor en tanke. Så jag får nog finna mig i att framleva mitt liv som en inkomplett och defekt person — och det bekymrar mig inte det minsta.
0

0
Jag kommer att fortsätta att hasa runt i det som är bekvämt — och på vintern, varmt.

8 kommentarer:

  1. Här har du en till fullständigt inkomplett och defekt person, och jag kunde inte bry mig mindre :)

    SvaraRadera
  2. Så skönt, vi kanske ska starta en förening - vi är nog fler än vad man kan tro. Det är ju bara det perfekta som visas upp i alla tjusiga sammanhang medan vi som hasar runt i bekväm utstyrsel inte märks.
    När jag var 20 kunde jag ha obekväma kläder bara jag tyckte de var snygga - men de växte jag snabbt ifrån.
    Margaretha

    SvaraRadera
  3. Leve de inkompletta och defekta personerna!!!

    SvaraRadera
  4. Ha, va likt!

    Tack för info om konstnärer & författare.
    kram från Mette

    SvaraRadera
  5. Mette,Jag blir så glad när andra tycker det är lika roligt som jag.

    Välkommen till vår inkompletta och defekta förening Mira!
    Margaretha

    SvaraRadera
  6. Försöker läsa ikapp, alla bloggarna samtidigt, SÅ roligt! Jag retar mig alltid på mode reklam och alla onaturliga modeller och känner att jag också platsar i klubben!
    Vi beundrade alltid dig för att du hade så fina kläder som du sytt själv. Det fick mig att börja sy, fast nu lever jag mest i jeans och köpta tröjor.
    Likt!

    SvaraRadera
  7. Hur har jag kunnat missa det här inlägget, det är ju underbart! Måste ju vara hyfsat snygg på jobbet, men mode är ingen i familjen intresserad av. Inte ens barnen fast Ida hade en odräglig period i tonåren då ALLT från undebyxor till ytterplaggen skuille vara ett visst märke. Då hade vi en del scener här hemma. Ska bli spännande att se hur det går när hennes barn blir stora nog att ha egen vilja.

    Siv & Fred

    SvaraRadera
  8. G'afton,
    Vi får väl hoppas att Ida minns hur det var, när det blir dags för henne att tackla sina tonåringar. Det skulle vara svårt för mig eftersom jag aldrig brydde mig om märkeskläder - sydde allt själv. Det blev nog en del märkliga kreationer. Så hade jag min mormors kläder - hennes gamla bilrock kände varenda stockholmare igen. De enda uppgörelser vi hade i familjen, var när far tyckte att min klädsel var FÖR avvikande.
    Margaretha

    SvaraRadera