torsdag 15 januari 2009

Björnklister

0
Minns ni burkarna med björnklister som fanns (finns?) i skolorna? Det luktade så gott alla vi ungar doppade ner näsan i våra burkar och drog djupa andetag. Just nu minns jag att vi gjorde också så när de gamla spritstencilerna delades ut. Nåväl, det kanske luktade gott om klistret — det var förresten mandellukt — men Sias pistaschglass smakar som björnklistret luktar — och jag kan försäkra att det inte är gott. Piffigt med den grön färgen — men det var allt. (Den är grönare i verkligheten än på bilden).
0
Jordnötspaj-cheesecaken fick högsta betyg av jubilaren som nästan åt hela bakverket på egen hand — mun. Men det var godare att äta den med crème fraiche.

6 kommentarer:

  1. Javisst minns jag björnklistret :) Jag älskade också den doften.
    Men jag sitter och funderar på hur burken såg ut, minns bara konsistensen och doften.

    SvaraRadera
  2. Hm, jag är nog för liten, har inte en aning om vad du pratar om... Men paj-kakan ser god ut!

    SvaraRadera
  3. Burkarna var runda med skruvlock. Från början i metall - kan det ha varit bleck? - se'n blev det plast, grön tror jag med annan färg på locket, kanske vitt? Och inuti burken fanns som ett rör för penseln - eller kanske heter det något annat, det var mer som en spatel.
    Ja mossfolk, du är uppenbarligen för ung för att ha skolminnen av det slaget. Intressant för på så sätt kanske vi kan få reda på när detta klister försvann från våra skolor. Vad använder man för sorts klister i dagen skolor?
    Jag minns det från 60-talet och 70-talet men se'n har jag inte vistats så mycket i skolor - i alla fall inte i klipp och klistra miljö.
    Margaretha

    SvaraRadera
  4. Jaaaa, grön var burken och det låter himla bekant med ett vitt lock.

    SvaraRadera
  5. Björnklisterburken har jag kvar men den röda penseln/påstrykaren är borta. Burken använder jag idag som gemburk. (kan man lägga med en bild i kommentaren?)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pia,
      Plötsligt dyker det upp kommentarer som jag inte sett tidigare - skumt.
      Nej, jag tror inte att man kan lägga in bilder i en kommentar (men jag vet inte så värst mycket), man ska kunna länka - men det har jag glömt hur man gör.
      Kul att du har kvar burken, den är väl i det närmaste antik vid det här laget.
      Glad sommar!
      Margaretha

      Radera