lördag 6 december 2008

Ett liv i ultrarapid

Vi fortsätter att ta' det lugnt, älsklingen och jag. Eftersom jag handlade mat i torsdags klarar vi en längre tids belägring. Mina dagliga utflykter sträcker sig inte längre än till brevlådan — vilket är nog så långt ibland.
På dagens tur nedför backen efter tidningen såg jag att den stackars amerikanska alen var helt nedtyngd av snö. Fast jag förstörde det vackra snötäcket så pulsade jag dit och befriade den. När jag ändå var i farten gjorde jag detsamma både med taxusen och rosentryn. I synnerhet den senare som är till åren, knäcks lätt av den tunga snön.
Se'n återgick jag till min lördag med Gutenberg, som jag berättat om tidigare här och här. Hoppas orka återkomma med några av fynden senare i dag.

Egentligen borde jag vara huslig istället för att frossa i gamla böcker, brödet börjar ta' slut och tvätthögen växer. Men det får vänta tills i morgon. I går gjorde jag lemon butter och använde råsocker i stället för raffinerat socker — det gav slutprodukten en vacker honungsfärg i stället för den vanliga citrongula.


3 kommentarer:

  1. MMMMMM!!! Skottat snö, är du från vettet! Finns det ingen som kan skotta åt dig? Lämnade en kommentar på patient-bloggen förut men jag fortsätter här. Som jag sa' vill vi höra hur du verkligen mår, inte bara gissa. Jag tror att du skulle kunna hjälpa många som har det besvärligt jag vet att du redan är en förebild för många. Varför kan du inte fortsätta med det på någon av bloggarna?
    kram från Mette som hukar bakom datorn

    SvaraRadera
  2. Flette-Mette,
    Jag måste tänka över det här - det är fler som har önskat detsamma. Jag kommer att förklara varför och varför inte om en dag eller två.
    kram,
    Margaretha

    SvaraRadera
  3. Jag håller me Mette. Du som är så bra på och skriva kan förklara jättebra.
    kram från Ellen

    SvaraRadera