torsdag 18 december 2008

Inte mycket till julstök


Det regnar — och jag gläder mig. Kanske kan jag komma ned på byn för egen maskin om vår backe blir isfri och den frusna snövallen i infarten töar bort. Det är komplicerat att åka färdtjänst när man ska till många ställen och får tunga paket på alla ställen. Inte nog med att man måste släpa runt alla pryttlar, man måste räkna ut i förväg hur lång tid allt ska ta', och veta var man ska bli hämtad.
Biblioteket har mejlat och frågat om jag vill ha utsorterade böcker — så där har jag en stor låda, på apoteket hr jag 10 kg och på posten som numera inte är posten, har jag tre tunga paket. Och så mat som ska räcka året ut. Inte behöver jag julstöka för att hålla igång.

Förmiddagsteet ta'r lång tid nu när julkorten ramlar in, de ska beskådas och prickas av — dessutom väcker de flesta korten slumrande minnen till liv och vi blir lätt nostalgiska innan måltiden är över.
Förr klädde jag in trappuppgången med korten men det kommer inte lika många som förr så jag har riggat upp en anordning på en dörr för korten — för ögonblicket verkar det inte som dörren skulle räcka så det blir kanske en vägg i trappan i alla fall.

Dagens bak blev lyckat — nu har jag både en dinkellimpa och kornbröd.


Tidigare i dag skrev jag en stump här om ett ord som jag tycker illa om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar